La segona edició de l'Ecològica de Solsona ha encetat una jornada frenètica d'activitats que ha situat com a eix central un mercat configurat per 10 estands de productors de la comarca i d'altres punts del territori català. Dpagès, Som orgànics i Cal Monegal, productors agroecològics locals, han posat a l'abast dels visitants carns i elaborats ecològics, així com Toleràncies i Fruits Taribó. Pel que fa als elaboradors d'arreu, hi ha hagut presència de comarques com el Pallars Sobirà i el Gironès amb la marca Intens, de roba ecosostenible. Tot i així, alguns firaires han lamentat l'espai d'exposició del qual disposaven, «insuficient per ensenyar tots els productes», declarava la productora tèxtil gironina. Ara bé, els plats forts de l'esdeveniment, segons Toni Car-ralero, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona, han estat les veus de Xavier López, formador en agricultura ecològica, i el nutricionista i escriptor Marc Casabosch. Ambdós experts han posat en relleu «el valor del que mengem» i el maneig adequat i sostenible d'una finca ecològica. Fonts de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdSolCar), entitat gestora de la biofira, han destacat que la infraestructura del mercat es deu al perfil dels visitants: «El públic familiar és el gran assistent i s'ha hagut de dissenyar activitats com tallers i espectacles per a grans i petits», remarquen. Avui, diumenge, SMA tanca el programa d'actes.