Les inscripcions de l'Hora de Resistència de Natació de Solsona, que tindrà lloc dissabte 28 de juliol a les onze del matí, ja estan obertes. La prova amb més tradició de les piscines municipals solsonines arriba a la trenta-cinquena edició. El funcionament serà el mateix de cada any i es repartiran fins a nou premis, entre els tres primers classificats de cada categoria, l'equip amb la mitjana d'edat més elevada i el més jove, i el grup amb el millor distintiu.

La inscripció és gratuïta i es formalitza a la taquilla de les piscines o bé trucant a l'equipament municipal. Els equips han de ser mixtos de quatre persones, amb un mínim d'una persona de cada sexe. S'hi pot participar en dues categories: fins a 15 anys i més grans de 16 anys. Tots els nedadors estaran reptats a nedar la màxima distància possible durant una hora amb relleus de 42 metres. La convocatòria és a les onze, per a l'escalfament previ, tot i que el tret de sortida serà a dos quarts de dotze. En les dues darreres edicions s'ha assolit la participació de deu equips, una xifra rècord.

L'any passat, la millor marca va ser de 4.872 metres nedats. L'activitat és organitzada per la regidoria d'Esports i l'equip de les piscines, amb la col·laboració de Ribera Esports i Tàndem Solsona.