El Consell Comarcal del Solsonès, conscient de la importància de la promoció del cooperativisme i les cooperatives, s´ha adherit al programa Municipi Cooperatiu. La iniciativa està impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, organització empresarial que agrupa i representa les empreses cooperatives de treball a Catalunya.

El programa té com a objectiu general el fet de promoure el cooperativisme de treball a partir d´accions concretes per la difusió del model cooperatiu, la creació de les mateixes i l´enfortiment de les existents. Les seves accions estan coordinades entre la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, l´Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, entitats i cooperatives del Solsonès i les administracions locals.

Segons l'ens comarcal, durant els últims anys a Catalunya s´ha registrat un augment de l´interès per la creació de cooperatives, empreses basades en principis que promouen la participació de les persones, fomenten l´ocupació estable i l´arrelament al territori. Específicament, el Programa de Govern de la Generalitat de Catalunya incorpora l´impuls de l´economia social i cooperativa per avançar cap a una economia al servei de les persones.

Així doncs, en el marc del programa Municipi Cooperatiu, el Consell Comarcal del Solsonès i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya han acordat concretar, anualment, un pla de treball per tal d´augmentar la visibilitat del moviment cooperatiu a la comarca. El conseller comarcal de promoció econòmica, Josep Caelles, ha indicat que "aquesta adhesió pretén potenciar no solament el cooperativisme, sinó la filosofia que representen els seus valors dins l´economia".