L'Ajuntament de Guixers ha destinat 197.320 euros al manteniment de la seva xarxa viària. Concretament, les obres que van començar el mes de juliol passat han arreglat sis quilòmetres que van de la carretera de Berga cap als nuclis de Sisquer i Montcalb.

Segons l'alcalde del municipi, Marià Chaure, «és important arreglar les vies que ens connecten amb les comarques veïnes», referint-se a la connexió amb el Berguedà. Els sis quilòmetres on s'ha treballat estan en males condicions pel pas de camions que van carregats de fusta, segons ha continuat explicant Marià Chaure a Regió7.

«Els altres tres quilòmetres, que sumats als sis fan els nou que hi ha des de la carretera de Berga fins a la parròquia de Montcalb, ja estaven en bones condicions», ha afegit el batlle.

Pressupost

«Es tracta de l'actuació més gran de l'any en qüestió de diners», ha seguit explicant Chaure, «i de les més grans de la legislatura». Dels 197.320 euros totals que han costat els treballs, 70.000 euros han arribat gràcies al programa de la Diputació de Lleida «Municipis, territori i tu», mentre que la resta els ha posat directament el consistori guixarès.

L'empresa encarregada de portar a terme les obres ha estat Pasquina SA, guanyadora del concurs públic disputat amb tres empreses més. Pasquina és una empresa berguedana del sector de la construcció, que té seu a Olvan, tot i que la seu central es troba a Berga, a la capital de comarca.

De la mateixa manera que un bon nombre de municipis del Solsonès, el poble de Guixers comprèn una zona molt extensa, amb moltes parròquies i masies disseminades, i «sempre hem d'anar endreçant per tal que es pugui circular pels camins», continua Chaure.

«Els altres camins principals que van a les altres parròquies ja els hem anat asfaltant amb el temps. I aquest que condueix fins a Sisquer i Montcalb, concretament, es va asfaltar fa uns quinze anys, però s'ha anat fent malbé», afegeix el batlle guixarès, al capdavant de l'Ajuntament des de l'any 1991.