Una de les personalitats que enguany participaran a la festa major serà la segona autoritat del país, Roger Torrent. El president del Parlament presidirà els actes oficials de la festa, el dissabte 8 de setembre. D'altra banda, el dia 10, Sor Lucía Caram, Creu de Sant Jordi d'aquest any, serà l'encarregada de pronunciar el parlament de l'acte institucional de la Diada nacional de Catalunya.

Pel que fa a les activitats del divendres a la tarda, també comptaran segurament amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ja que la Confraria de la Mare de Déu del Claustre l'ha convidat a la inauguració oficial de les obres de millora de la capella, a la catedral.

Segons l'Ajuntament de Solsona, el fet que el gruix central de la festa s'escaigui en cap de setmana és una conjuntura favorable per a la celebració en honor a la patrona i fa preveure més èxit de convocatòria, tant en els actes tradicionals de la Festa patrimonial d'interès nacional com en la resta de cites que integren el programa.