Involucrar el professorat de primària i secundària en una educació lliure d´estereotips, que fomenti la llibertat individual i el respecte per la diferència, és l´objectiu del curs que organitzen el Servei d´Informació i Atenció a els Dones del Solsonès del Consell Comarcal del Solsonès, els Serveis Educatius del Solsonès, i el Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura.

'Educació amb perspectiva de gènere i feminista' tindrà una durada total de 10 hores i s´impartirà el 17 de setembre i el 5 de novembre de 5 de la tarda a 8 del vespre. El curs combinarà dues sessions presencials i 4 hores de treball autònom entre sessions. La metodologia permetrà un treball de comprensió, anàlisi crític i la creació de materials per a la pràctica educativa.

La formació serà impartida per professionals de L´Esberla, una cooperativa d´iniciativa social fundada l´any 2013 que centra la seva activitat en la formació sobre igualtat de gènere, cultura de la pau i economia social, entre d´altres. El professorat que s´hi vulgui inscriure ho podrà fer de l´1 al 17 de setembre a través del web del Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès.

Aquesta és una iniciativa inclosa dins la campanya 'Fem-nos lliures', que pretén generar en els joves entorns lliures de violències i estereotips sexistes. La campanya, que ha treballat també en la prevenció d´agressions sexistes en espais d´oci nocturn, vol posar el focus en l´àmbit educatiu a partir de la formació del professorat i de tallers adreçats a l´alumnat de secundària.

'Fem-nos lliures' va néixer a principis del 2018 com a iniciativa del Grup de Gèneres i compta amb la col·laboració activa de l´Ajuntament de Solsona i del Consell Comarcal del Solsonès. L'acció està finançada per la seva totalitat pel Consell Comarcal del Solsonès amb el suport de l´Institut Català de les Dones.