Una desena de nuclis del Solsonès celebren les seves festes majors entre la segona quinzena de setembre i la primera d'octubre. Aquest cap de setmana, 15 i 16 de setembre, és el torn de Pinós. Ahir hi va haver entrepà de pernil i ball de nit amb Jordi Casellas. Avui diumenge hi ha la missa major, i ball de vetlla amb Tryfàsic a les set de la tarda, amb la gran botifarrada de la mitja part.

El municipi del sud del Solsonès ha estat el primer d'encetar les festes majors de la segona quinzena de setembre, però l'han seguit les entitats de la població de Montraveta (Peracamps, Llobera), Pampa (Castellar de la Ribera) i Tentellatge (Navès), que avui celebren les seves respectives festes. Montraveta organitza una tirada de bitlles al camp de futbol i el concert de Stress Band. Pampa ja suma el seu onzè aplec.

Els propers caps de setmana hi haurà la Festa Major de Freixinet, de Sant Miquel de Pinell del Solsonès, de la Mercè a Canalda, del Roser a Cambrils i a la Pedra, així com la Festa Major de Navès, la tradicional Fira de l'Empelt de Llobera, la Festa de les Dones a Cambrils i les Jornades de Sant Galderic a Pinós.