Personal de l'Escola Agrària del Solsonès i vint professionals del sector ramader han fet el primer dels dos viatges tècnics del projecte Pyrpastum,cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desencolupament Regional (FEDER) a través del programa Interrreg V-A Espanya-França-Andorra.

El viatge, especialitzat en el sector boví extensiu, ha durat tres dies. «Hi ha hagut molt bon ambient entre els assistents i els integrants del projecte Pyrpastum, i ha estat una experiència molt profitosa per a tothom», ha declarat Isabel Rovira, directora de l'Escola Agrària del Solsonès. «De fet, ens plantegem augmentar l'organització d'altres viatges tècnics dins la nostra oferta formativa per la bona acollida que ha tingut», afegeix la directora.

Durant la primera jornada, els participants van visitar les pastures de Sorjat, a l'Arieja; el centre de cria Gascon, a Villeneuve-du-Paréage. L'endemà van visitar dues explotacions, una de carn i una altra lletera, i les instal·lacions del Centre de Formació Professional i de Promoció Agrícola de Pàmies. Finalment, el viatge va acabar a la fira Les Pyrénéennes de Saint-Gaudens.