26 de setembre de 2018
26.09.2018

Solsona té només un cap de llista clar vuit mesos abans de les municipals

L'actual alcalde, David Rodríguez, d'Esquerra Republicana, és l'únic que s'ha presentat públicament

25.09.2018 | 23:16
L'actual portaveu del PDeCat Marc Barbens durant un ple

Quan falten vuit mesos per a les eleccions municipals del proper mes de maig del 2019, la ciutat de Solsona només té un candidat a l'alcaldia que s'hagi presentat públicament. És el cas de l'actual alcalde, David Rodríguez, que es presenta a la reelecció com a cap de llista per Esquerra Republicana de Catalunya.

Rodríguez va explicar la setmamana passada en una roda de premsa que Esquerra no ha aconseguit «ningú que estigui disposat a encapçalar el projecte per Solsona», tot i que la seva idea inicial era deixar l'alcaldia, tal com va afirmar el mes d'abril del 2017.

L'alcalde va afegir que les setmanes prèvies a la visita del 29 d'agost passat a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners també van ser un punt d'inflexió a l'hora de rectificar, ja que el màxim dirigent del partit li havia demanat reiteradament que tornés a liderar la llista.

Pel que fa al PDeCAT de Solsona, el seu portaveu, Marc Barbens, ha explicat a Regió7 que la segona setmana d'octubre hi haurà les eleccions primàries del partit a Solsona, i «en principi» s'hi presentarà amb «el grup que hem treballat durant els últims anys», segons Barbens. Aquesta setmana s'informarà els possibles participants sobre què han de fer per presentar-s'hi i els terminis que hi ha. Marc Barbens ha afegit que «s'hi podrà presentar tothom, sense que hi hagi cap nom prefigurat i sense que hagin de ser necessàriament persones que ja s'hagin dedicat al món polític últimament».

El grup d'Alternativa per Solsona-CUP va celebrar la seva assemblea a principi de setembre amb «una valoració positiva del que hem fet i la idea de tornar-nos a presentar», explica el seu portaveu i cap de llista, Òscar Garcia, tot i que ha afegit que «el més calent és a l'aigüera i, a partir d'ara, de cara a l'octubre, començarem a concretar».


Més grups

Pel que fa a la cap de llista del Partit Socialista de Catalunya (PSC) per Solsona, no ha definit si es tornarà a presentar i si seguirà dins del mateix partit. Els altres dos grups que es van presentar en les eleccions del maig del 2015 a Solsona van ser Plataforma per Catalunya (PxC), amb Alexandre Ler Herias al capdavant, i el Partit Popular de Catalunya (PP), amb José Luis Reboiro Serra.

En les darreres eleccions, ERC va rebre 1.877 vots, un 48% del total, i va obtenir set regidors a l'Ajuntament de Solsona. El grup del que era Convergència, ara PDeCAT, en va rebre 903, un 23% i tres representants al ple del consistori. La CUP va obtenir 609 vots, el 15,5% del total i dos regidors a l'oposició, i el Partit Socialista, 260 vots, el 6,6% i una regidora, Yasmina Valderrama, que ha format part de l'actual govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook