393 persones s´han inscrit a les activitats per a la gent gran que organitza la regidoria d´Acció Social de Solsona, a través dels Serveis Socials, amb la col·laboració del Consell de la Gent Gran per al curs 2018-2019. Aquesta xifra, que encara no s´ha tancat, palesa l´augment progressiu de la participació a aquesta oferta lúdica, cultural i esportiva per a la població a partir de 60 anys que no treballa. La gran majoria de cursos s´inicien aquesta setmana.

El volum d´inscripcions ha crescut un 4,5 per cent respecte del curs anterior, un 26 per cent respecte de fa dos cursos i fins a un 63 per cent si el comparem amb el de fa quatre anys. La participació sempre ha estat majoritàriament femenina i la diferència del nombre de dones respecte del d´homes continua sent molt notable. El curs passat, el 80 per cent de l´alumnat eren dones i enguany, el 79 per cent. "Els homes, de mica en mica van descobrint aquesta oferta d´activitats i s´apunten, sobretot, a propostes relacionades amb les noves tecnologies i algunes activitats físiques", constaten des dels Serveis Socials.

Per al curs 2018-2019 hi ha poques novetats, ja que es mantenen les activitats del curs passat. Les físiques i les de noves tecnologies, aquestes últimes impartides totes pel Punt Òmnia i gratuïtes, són les que desperten més interès. A diferència del curs passat, però, el ball en línia deixa d´organitzar-se des de l´Ajuntament i serà coordinat per la Coral Sant Jordi al Casal Cívic Xavier Jounou, ja que passa a obrir-se al conjunt de la població i no únicament per a la gent gran.

Entre les cites destacables d´aquesta setmana hi ha la marxa nòrdica, amb una primera sessió oberta a tothom, sense inscripció, per poder provar l´activitat. Serà aquest dijous a un quart de deu del matí al Camp del Serra. Aquest dijous, d´altra banda, també s´inicia el curs de l´Aula d´Extensió Universitària amb una conferència oberta a tot el públic a càrrec del periodista Antoni Bassas. Tindrà lloc a les sis de la tarda al Casal Cívic Xavier Jounou.

El Consell de la Gent Gran s´encarrega directament del grup de caminada, que es troba cada dimecres a les nou i deu minuts del matí a la plaça del Camp, i dels balls de tarda del Casal Cívic Xavier Jounou.

10 anys de Club de lectura

Enguany estan de celebració els participants al Club de lectura, ja que commemora el seu desè aniversari. Aquest grup, liderat i dinamitzat per l´escriptor Felip Vendrell, té cita els dilluns a dos quarts de deu del matí a la Biblioteca Carles Morató. La seva activitat no únicament consisteix en la lectura de llibres, sinó que al llarg del curs reben autors, realitzen visites i sortides culturals i fan altres trobades més lúdiques. Tota la programació d´activitats per a la gent gran de Solsona per al curs 2018-2019 es pot descarregar en línia a través del web de l´Ajuntament.