Solsona va concentrar-se dues vegades com a commemoració del referèndum de l'any passat. Ho va fer a les nou del matí davant de l'ajuntament solsoní, amb la presència d'una cinquantena de persones, i a les dotze del migdia a la plaça U d'Octubre, inaugurada dissabte i situada a l'espai de davant de la Sala Polivalent, punt de votació durant la jornada de l'1 d'octubre.

L'alcalde David Rodríguez va llegir el manifest de la Plataforma 1 d'Octubre davant el centenar de persones assistents a la concentració del migdia, i tot seguit es va cantar Els Segadors. Els participants a l'acte també van poder fer una ullada a l'exposició «1 d'octubre: jo també hi vaig ser», inaugurada també durant aquest cap de setmana a la Sala Polivalent solsonina. La iniciativa del seguit d'actes commemoratius és de la delegació territorial de l'Assemblea Nacional Catalana a Solsona, Òmnium Cultural del Solsonès, el CDR Solsonès i l'Ajuntament de Solsona.

Vall de Lord

Sant Llorenç de Morunys es va concentrar també a les dotze del migdia, però en aquest cas davant de l'ajuntament piteu, lloc de votació durant l'1 d'octubre de l'any passat. Amb el lema «Aquí vam votar, aquí vam guanyar» i dins de la campanya Republiquem, Francesc Xavier Mas va llegir el manifest de l'Assemblea de Municipis per la Independència davant més d'una cinquantena d'assistents. L'activitat va ser organitzada pel CDR i l'Assemblea.