Solsona celebrarà el seu primer festival de la cervesa artesana el cap de setmana dels dies 20 i 21 d'octubre, en el marc de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès. L'esdeveniment, dissabte, comptarà amb cinc actuacions musicals a partir de les cinc de la tarda. Seran les dels grups Ni5, Honkers Barcelona Big Band, Els Terrícoles del Capità Twang, Kuissó i Aisha & The Ray-Band. Pel que fa a diumenge, hi haurà una Ballada de Swing a partir de les dotze del migdia.

Amb el nom de SolsBirrafest, l'esdeveniment s´ubicarà a la Plaça del Palau de Solsona i comptarà amb la presència de sis productors de cervesa, a més de servei de tapes. El conseller comarcal de Promoció Econòmica i director de Solsonès Fires, Josep Caelles, ha destacat la introducció de la fira de la cervesa artesana com una novetat que diversifica i enriqueix la fira i potencia el producte local.

Una altra de les novetats de l'onzena edició de la Fira del Bolet serà el taller de cuina per nens i adults, que espera congregar un important nombre de persones a la plaça Major i despertar l´instint dels més petits per la gastronomia, segons ha informat el Consell Comarcal del Solsonès. L'ens comarcal ha afegit que també es presentarà la col·lecció de cromos relacionats amb el bolet, desenvolupada en col·laboració amb la UBIC de Solsona i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal (CTFC). La campanya d´enguany té com objectiu donar a conèixer els bolets que poden presentar toxicitat.