Olius ha arribat a un percentatge de recollida selectiva d´un 90% des de la implantació del sistema de recollida porta a porta a principis d´agost del 2018. Segons l´alcalde Antoni Marquez, si al mes de juliol, anterior al començament del porta a porta, «vam enviar a l´abocador 24.800 quilograms de fracció resta i 4.840 quilograms d´orgànica, a l´agost vam enviar-hi 1.400 quilograms de fracció resta i 11.600kg d´orgànica».

D´aquesta manera, el segon municipi en nombre de població de la comarca del Solsonès ha capgirat les xifres de reciclatge. Marquez també ha dit que durant el mes de setembre «les xifres pel que fa a fracció resta s´han mantingut als 4.000kg, com durant el mes d´agost, i l´orgànica ha baixat una mica, situant-se a 10.000kg».

El batlle d´Olius Antoni Marquez ha afegit que l´Ajuntament està sent «exigent amb els domicilis perquè es faci la recollida amb el màxim de cura possible». Així, quan hi ha alguna incidència, com ara que una fracció treta al carrer el dia que no tocs, «no es recull», segons Marquez, que comenta que des de l´inici a l´agost fins ara les incidències «s´han corregit molt, perquè les cases havien d´agafar l´hàbit».