Des que Olius va començar la recollida porta a porta l'1 d'agost passat, l'Ajuntament de Solsona ha detectat un augment de la quantitat de brossa a les illes de contenidors de l'itinerari que va des del Pi de Sant Just (Olius) fins al terme de Solsona. Antoni Carralero, regidor de Medi Ambient, ho va explicar durant el ple ordinari del mes de setembre.

Abans, el portaveu d'Alternativa per Solsona-CUP, Òscar Garcia, havia demanat al govern municipal si té previst adoptar alguna mesura davant l'increment de residus dels contenidors solsonins arran de la implantació del porta a porta al Pi de Sant Just. La regidoria de Medi Ambient va respondre que abans d'emprendre cap acció havien d'analitzar les diferències en les fraccions que havien entrat a l'abocador l'agost de l'any 2017 i aquest agost.

Segons Carralero, entre l'agost de l'any passat i el mateix període del 2018 «han entrat 15.000 quilograms més a l'abocador, provinents de Solsona». Tot i així, el regidor també va afegir que en altres períodes també s'havien detectat variacions d'aquest tipus. Com ara entre el febrer del 2016 i el mateix mes del 2017, en què es va detectar un augment de 23.000 quilograms.

Carralero va concloure que abans de prendre mesures havien d'analitzar més les dades, i que properament a Solsona s'implementarà el sistema de recollida porta a porta. «S'hi està treballant», va afegir l'alcalde David Rodríguez en aquell moment del ple.

Així mateix, Rodríguez i Carralero van coincidir que el porta a porta a Solsona requereix un treball previ per definir el tipus de recollida segons la tipologia d'habitatges de la ciutat. A principi d'estiu, l'Agència Catalana de Residus va afirmar que Solsona serà el proper municipi de la comarca a implementar el nou sistema, l'any 2019.