L'alcalde d'Olius, Antoni Márquez, admet que l'aplicació del sistema de recollida de la brossa porta a porta pot haver afectat Solsona, tot i que no creu que l'increment que han tingut alguns contenidors més propers a la urbanització del Pi de Sant Just s'hagi d'atribuir en la seva totalitat a l'efecte Olius. Admet que «sol passar que, quan s'instal·la el sistema del porta a porta, hi ha alguns usuaris que no col·laboren i van als municipis del costat». L'alcalde recorda que també va passar entre Sant Llorenç de Morunys i el municipi veí, Guixers. Segons Márquez, al municipi d'Olius li anirà «molt bé que Solsona implementi el porta a porta, ja que la gent que va a llençar la brossa als contenidors li costarà més fer-ho perquè haurà d'anar més lluny».

L'alcalde, però, defensa la bondat de la mesura perquè actualment la segregació de la brossa és del 90%, segons dades pròpies. Segons Márquez, si el mes de juliol, anterior al començament del porta a porta, «vam enviar a l'abocador 24.800 quilos de fracció resta i 4.840 quilos d'orgànica, a l'agost vam enviar-hi 1.400 quilos de fracció resta i 11.600 kg d'orgànica». D'aquesta manera, el segon municipi en nombre de població de la comarca del Solsonès ha capgirat les dades de reciclatge. Márquez també ha dit que durant el mes de setembre «les xifres pel que fa a fracció resta s'han mantingut en els 4.000 kg, com al mes d'agost, i l'orgànica ha baixat una mica i s'ha situat en 10.000 kg».

El batlle d'Olius ha afegit que l'Ajuntament és «exigent amb els veïns perquè es faci la recollida amb la màxima cura possible». Així, quan hi ha alguna incidència, com ara una fracció que es treu al carrer el dia que no toca, «no es recull». Márquez assegura que des de l'inici a l'agost fins ara les incidències «s'han corregit molt, perquè les cases havien d'agafar l'hàbit».