Les properes setmanes s´instal·laran adaptadors pediàtrics en tres desfibril·ladors ja existents en equipaments municipals de Solsona. Ho va avançar la regidora de Salut, Yasmina Valderrama, en el darrer Ple municipal. Aquests aparells, que inclouen bateria i elèctrodes, són indicats per a l´ús en infants d´entre 1 i 8 anys o per a menys de 25 quilos de pes.

Els equipaments municipals on es col·locaran els adaptadors pediàtrics són aquells que registren més concurrència de població infantil: el pavelló municipal d´esports, la Biblioteca Carles Morató i la llar d´infants Els Petits Gegants -en aquest darrer punt, caldrà adquirir també el desfibril·lador. Aquesta adquisició per part de la regidoria de Salut té un import de 500 euros per a la qual s´ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Lleida.

Al mateix temps, es formarà personal municipal i es distribuiran un miler de díptics informatius que es podran trobar a aquests equipaments municipals i al Centre Sanitari. En aquests fulletons s´hi explicarà, de manera gràfica i esquemàtica, els passos que s´han de seguir en cas que s´hagi d´utilitzar el desfibril·lador. S´hi indicarà la importància de comprovar si la persona afectada es troba conscient o no, i de trucar al telèfon d´emergències 112. A continuació, cal seguir les instruccions de l´aparell i posar en pràctica maniobres de reanimació cardiopulmonar. L´objectiu és facilitar a la ciutadana la informació necessària perquè tothom pugui realitzar una intervenció ràpida en cas d´aturada cardíaca.

Espais municipals cardioprotegits des del 2014

Aquesta serà la tercera adquisició de material per a la creació i millora d´espais cardioprotegits que duu a terme l´Ajuntament de Solsona en els últims quatre anys. El 2014 es van instal·lar desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al complex esportiu municipal, al Casal de Cultura i Joventut, a la Sala Polivalent i al vestíbul de la casa consistorial. El 2016, se´n van col·locar tres més a la biblioteca, al Teatre Comarcal i a les pistes de tennis. La Policia Local també en porta un de mòbil al vehicle amb què patrulla. Aquestes actuacions van suposar una inversió total de 15.500 euros, de la qual la Diputació en va subvencionar prop de tres quarts parts.