El Consell Comarcal del Solsonès ha obert un punt del Servei d'Atenció Integral (SAI) per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals a la comarca i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La presidenta del Consell, Sara Alarcón i Postils, i la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata i Solsona, van signar ahir l'acord.

La prestació es porta terme a través de l'equip de Serveis Socials, amb tècniques que atendran les persones i famílies que necessitin informació, assessorament o acompanyament, i «escoltaran possibles casos de discriminació», segons Alarcón. El contracte té la durada d'un any i és prorrogable any rere any. Mireia Mata va parlar de la Llei 11/2014, que protegeix «els drets de persones LGTBI, que són els drets de la societat i com a tals els hem de defensar». La directora general d'Igualtat també va reivindicar el territori, ja que la lluita no només es troba a l'àrea metropolitana i a les comarques hi ha molta feina a fer respecte d'això.

També va voler puntualitzar les discriminacions administratives, per exemple, quan en un document «ens trobem només les caselles home i dona, o es demana la signatura de la mare i el pare, amb la quantitat de parelles mare i mare o pare i pare, o de més tipus, que hi ha». El tècnic Marc Sangrà va concloure que a la societat «falta que es remoguin aquests temes», i va destacar la importància de la formació.