Marc Barbens ha estat escollit cap de llista amb el 100% de vots favorables en les eleccions primàries del PDeCat celebrades ahir dimarts al vespre a la Cambra de Comerç de Solsona. La de Barbens va ser l'única candidatura presentada, en una votació en la qual també es va decidir, per unanimitat, anomenar la proposta Junts per Solsona en consonància amb la presentada "pels presidents Torra i Puigdemont, Junts per Catalunya", segons va explicar Barbens.

Hi va haver una quarantena de participants a la votació, entre els quals els actuals companys de Barbens al consistori, on el PDeCat ha comptat amb tres representants al plenari, a l'oposició. "La intenció és continuar amb el mateix equip, n'estic molt content. I a la vegada també hi haurà algunes cares noves", va dir Barbens. També hi havia un quants alcaldes d'altres municipis del Solsonès, tot i que no es va definir si totes les candidatures del PDeCat a la comarca també s'unirien a la de Junts per Catalunya. "Cada grup de cada poble haurà de decidir-ho", va afegir Marc Barbens, actual president del PDeCat Solsonès.

Damià Calvet, actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va ser l'encarregat d'explicar al públic la proposta de Junts per Catalunya, per "sumar apostes unitàries en el món del sobiranisme, tot i que cadascú es presentarà com vulgui", va concloure.