L'Ajuntament de Solsona ha assegurat que enllestirà durant aquest mes d'octubre les actuacions de reordenació de la mobilitat al primer tram del carrer del Pedraforca, entre la carretera de Manresa i el carrer d'Ensija. A l'encreuament s'hi ha condicionat una rotonda. I a banda d'això, a petició de la majoria d'establiments comercials de l'espai, s'hi està implantant la zona blava gratuïta, igual que s'ha fet els últims anys en vials propers.

Els pròxims dies se senyalitzaran les places d'estacionament limitat, que són un total de tretze, i és previst que la nova regulació entri en vigor la setmana del 22 d'octubre, una vegada hi hagi a punt la senyalització horitzontal i vertical.

Com en la resta de zones blaves, la limitació és de dues hores i funciona en horari comercial, de dilluns a dissabte de nou a una i de cinc a vuit. Els conductors han d'indicar l'hora d'arribada en un lloc visible del vehicle. D'aquesta manera es vol propiciar una disponibilitat més gran de places d'aparcament davant dels comerços i serveis de l'indret, segons informa l'Ajuntament solsoní.

Més zona blava

Amb aquesta zona blava es completarà l'actuació de reordenació de la mobilitat que s'ha dut a terme les darreres setmanes en aquesta via amb l'habilitació d'una rotonda a la cruïlla dels car-rers del Pedraforca i d'Ensija. Una vegada arranjat l'asfalt d'aquest últim carrer, l'Ajuntament de Solsona ho ha aprofitat per resoldre amb una rotonda l'encreuament de vehicles, que de vegades era conflictiu. A més a més, ha volgut regular definitivament els xamfrans. Durant aquest any també es va incorporar la zona blava de la remodelada plaça de davant l'edifici Àries. L'espai d'aparcament va ser estrenat a mitjan mes de març.