El Centre Sanitari del Solsonès començarà la campanya de vacunació per a la grip dilluns vinent, 22 d'octubre. La mesura està especialment indicada per a determinats grups de població segons l´edat, que pateixin certes malalties que puguin patir complicacions davant d´aquesta afectació i grups de risc, com ara embarassades, persones de més de seixanta anys, infants, adolescents i professionals de la salut.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener, segons informa el Centre Sanitari. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics però alguns, com els analgèsics i els antitèrmics, ajuden a alleujar o a escurçar algunes molèsties com el mal de cap o la febre.

L'ens comarcal també explica que els antibiòtics no curen la grip i que és important seguir unes bones pràctiques d´higiene. En el cas de voler vacunar-se, l'ens conclou que el període ideal per fer-ho són els mesos d'octubre i novembre, i l'efecte dura un any.