Aquest dissabte 20 d'octubre, Marta Bellvehí impartirà el taller 'Dibuixem cançons' per aprendre a representar visualment una cançó. El taller tindrà lloc de dos quarts d'onze a dos quarts de dues al Centre Cívic Xavier Jounou de Solsona i està organitzat pel Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura de Solsona.

Durant el taller, els i les assistents escoltaran, analitzaran i interpretaran les lletres de diverses cançons i les dibuixaran, fent de la música la seva principal font d'inspiració. Dibuixaran amb música i a partir de la música i aprendran diferents tècniques i recursos gràfics per expressar les cançons amb imatges.

El taller 'Dibuixem cançons' és un taller creatiu i no va dirigit a grans dibuixants, qualsevol persona que tingui interès pel dibuix i gaudeixi escoltant música s'ho passarà d'allò més bé, informen des de l'organització, que també s'encarregarà d'oferir als participants el material necessari. El taller té un preu de 8€ i requereix incripció prèvia, al correu del Grup de Gèneres.

Cultura amb nom de dona

El cicle 'Cultura amb nom de dona' té per objectiu proposar una programació cultural que s'ajusti als interessos que emergeixen de la societat i en sigui un referent. Està promogut i organitzat pel Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura i ha rebut el suport de l'Ajuntament de Solsona. Des del Grup entenen la cultura com un reflex de la societat, un reflex que ara mateix consideren masclista ja que presenta un panorama cultural dominat per figures masculines. Així doncs, el cicle 'Cultura amb nom de dona' es proposa assolir una oferta cultural solsonina paritària i oberta a noves mirades.

El cicle s'emmarca dins de la campanya 'Fem-nos lliures', a la que també s'ha adscrit i ha donat suport l'Ajuntament de Solsona i altres entitats. L'objectiu de l'iniciativa és sensibilitzar i formar la població per aconseguir espais on es garanteixi el respecte i la convivència de totes les persones i on les relacions siguin de manera segura, consentida, lliure i horitzontal.

Diferents àmbits, diferents dones

A més del taller, el cicle ja ha portat a Solsona el documental l'Alt( r )aveu, sobre el paper de les dones en la música, una jam session de dones, i un monòleg feminista a càrrec de la periodista Ana Polo. Al novembre, Rosa M. Arratzola presentarà el seu llibre 'Buit de març' juntament amb un tast de vi, al Celler de Ca l'Aguilar. El cicle continuarà el desembre amb una taula oberta de cultures l'1 de desembre i clourà el divendres dia 7 de desembre amb un concert de la compositora i pianista Clara Peya, acompanyada per projeccions de la solsonina Anna Terricabres, amb una xerrada en format de taula oberta al final.