El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, es va reunir dissabte amb la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i l'alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol, per analitzar la situació derivada dels despreniments que s'han produït a la carretera al Port del Comte. Segons ha explicat el batlle a l'ACN, els tècnics analitzaran la carretera aquest dilluns i "si ho veuen bé" la intenció és que els treballs a la zona es puguin iniciar la setmana vinent. Oriol, però, afirma que és aviat per parlar de terminis però que hi ha la voluntat conjunta d'intentar solucionar-ho abans que arrenqui la temporada d'esquí.

En la trobada s'han tractat quines accions es poden dur a terme a la via a curt i mitjà termini per millorar l'estabilitat del terreny i poder reobrir la carretera al trànsit en condicions de seguretat. Segons ha explicat l'alcalde, si els tècnics "ho veuen bé" es podria obrir un dels carrils de la carretera i donar pas alternatiu. A causa del tall, afegeix el batlle, els vehicles han de fer "una gran volta per la zona de la Coma i no pas per Coll de Jou".

Oriol fa un balanç positiu de la trobada que ha permès "passar de prendre consciència del tema a posar fil a l'agulla". En la reunió s'ha acordat crear un grup de treball de seguiment de la problemàtica.

La carretera al Port del Comte, de titularitat municipal, va viure dues esllavissades de roques, els passats dies 15 i 16, coincidint amb un episodi de forts aiguats. Durant aquests dies, tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida han fet una primera inspecció de la zona.