La carretera del Port del Comte hauria d'estar arreglada abans del començament de la temporada d'esquí, segons ha avançat l'alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol. Ahir, dilluns, hi va haver visites de tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida, i avui el batlle té més reunions amb responsables del departament de la Generalitat.

Les esllavissades de roques que van afectar la carretera van ser els dies 15 i 16 d'octubre, pels forts aiguats. De moment, Oriol no ha explicat accions concretes ni dates, tot i que ha deixat clara la intenció que la carretera torni a ser transitable abans de l'inici de la temporada d'esquí.

Pas alternatiu

«Tothom està posant-se les piles i hem passat de prendre consciència del tema a posar fil a l'agulla», ha comentat Jaume Oriol, que ha afegit que no es poden comprometre a posar terminis, «ni vuit dies ni tres setmanes, perquè s'ha d'acabar d'analitzar bé».

La idea d'Oriol és obrir un dels carrils de la carretera i donar pas alternatiu mentre s'hi va treballant, «si els tècnics ho veuen bé». Dissabte l'alcalde comardí es va reunir amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón. A més, també van participar a la reunió el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, la directora dels serveis territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central, Míriam Sort, així com el vicepresident segon del Consell Comarcal, Benjamí Puig, i el seu gerent, Marc Carrera.

En la trobada, es van tractar les possibles accions per desenvolupar a la via afectada, a curt i mitjà termini, per tal de millorar l'estabilitat del terreny i poder reobrir la carretera al trànsit en condicions de seguretat. El batlle Jaume Oriol va dir que a causa del tall els vehicles han de fer «una gran volta per la zona de la Coma i no pas per coll de Jou». A més, en la reunió es va acordar la creació d'un grup de treball de seguiment.