La fira del Bolet de Solsona es va fer enguany amb bolets i aquesta circumstància ha despertat una febre boletaire, que no sempre coincideix amb la festa, i que ha estat un dels elements que ha fet créixer el número de visitants i de de vendes, segons ha explicat el Consell Comarcal del Solsonès, organitzador de l’acte.

El tret de sortida de la Fira va tenir lloc el dijous amb el taller de cuina amb bolets i maridatge de vins, amb l’equip de cuina del restaurant Mare de la Font, organitzat pel CTFC. El Divendres, l’habitual sopar de la cuina del bolet organitzat pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès, en el qual participaren el restaurant el Forn de Su, el restaurant del Miracle i el restaurant del Càmping el Solsonès, va omplir el pati gòtic de l’ens comarcal.

Pel que fa a la sortida micològica del dissabte, les places previstes de participants van quedar curtes degut al gran interès despertat per l’activitat que un any més van organitzar el CTFC i el Grup de Natura del Solsonès. L’exposició al vestíbul de l’Ajuntament de Solsona amb les diferents mostres recollides va ser un anar i venir continu de visitants.

Mercat del bolet

El mercat del bolet, de productes de proximitat i productes artesans situat a la plaça Major, carrer de Sant Miquel i plaça de la Catedral va tenir una lenta arrencada el dissabte al matí. Malgrat això, a partir del migdia, l’afluència de visitants, empesa pel bon temps, va anar en augment, de manera que dissabte a la tarda i diumenge al matí l’espai de la Fira va estar molt concorregut, amb una bona valoració per part dels venedors.

Tallers, plens a vessar

A més a més del taller de la cuina del bolet i maridatge de vins, el taller amb bolets de llana organitzat per Mans i Mànigues i el taller d’estampació amb bolet a càrrec de La Macarulla van tenir una gran acollida. També van omplir les seves places el taller de cuina de boletaire per menuts, impartit per Laia Espasa, i el taller de cuina amb Marc Pla de la formatgeria del Miracle, tots dos organitzats pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, projecte Gustum.

SolsBirraFest, la gran sorpresa

Una de les novetats d’aquest any era el SolsBirraFest que s’organitzava a la plaça de Palau amb l’assistència de 7 cerveseres, música en directe i tastets el dissabte a la nit a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Solsonès. L’organització va quedar sorpresa per la gran assistència de públic que va obtenir l’esdeveniment i que va coronar la cervesera Kusfollin mitjançant votació popular.

Diumenge al matí, en la cloenda de la Fira, va tenir lloc el lliurament dels premis del concurs de dibuixos, en els quals van resultar guanyadors Ona Pla de l’escola El Vinyet, Núria Vila de l’escola Arrels i Lluc Brotons de l’escola Setelsis. També es van lliurar els guardons al bolet més gran a M. Claustre Serra i als 5 guanyadors del concurs “Anem a buscar bolets amb la UBIC”.