El 17 de novembre sortiran al carrer els gegants del Carnaval de Solsona. La concessió de la medalla de la ciutat a l´Associació de Festes n´és un bon motiu. L´organització d´un breu tast del Carnaval serà la manera de fer més popular la celebració, que primer tindrà lloc en un acte institucional a la sala de plens. Ho han acordat l´Ajuntament i la junta de l´entitat.

El programa és previst que arrenqui a dos quarts de set de la tarda amb l´acte de lliurament de la medalla a la sala de plens i continuï amb una cercavila des de davant de l´Ajuntament fins a la plaça Major, escenari on hi haurà lloc per als ballets i un sopar popular, entre altres actes que l´organització prefereix no revelar. La festa continuarà a la nit a la Sala Polivalent amb diversos concerts.

Ple extraordinari el dia 12

Prèviament, el dilluns 12 de novembre a les nou del vespre, el consistori es reunirà en un Ple extraordinari per validar el procediment engegat en la sessió plenària de final de juliol i donar llum verda a aquest reconeixement honorífic. També s´hi ratificarà el reconeixement del cantautor Roger Mas com a fill predilecte de Solsona, una distinció que se celebrarà un altre dia.

A final de juliol la corporació va aprovar per unanimitat iniciar l´expedient administratiu per atorgar la medalla de la ciutat a l´Associació de Festes del Carnaval per la tasca que duu a terme anualment per a Solsona i la seva repercussió en els àmbits cultural, festiu, social i econòmic des de fa prop de 50 anys. Constituïda oficialment el 1983, els orígens de l´entitat es remunten en la Joventut Solsonina, un col·lectiu d´amics aplegats sota aquest nom des del 1970 per promoure revetlles i altres activitats per als joves de la ciutat i, des del 1971, recuperar el Carnaval que el règim franquista havia sepulta