El Teatre Comarcal de Solsona va presentar ahir al vespre el llibre El llegat de la vida, la tercera obra del poeta i pastor Pep Divins (Llobera, 1951). El llibre ha estat editat per Amisol, i els beneficis de la seva venda seran per a l'associació solsonina, a la qual Divins se sent «molt pròxim», per la seva condició d'albí, segons ha explicat l'autor a Regió7.

«No em plantejo un ús comercial de la meva obra, no la vull mercantilitzar. De la mateixa manera que el cirerer fa cireres, i no les fa perquè ens les mengem sinó perquè les fa, jo escric en una acció espontània i instintiva», afegeix Divins, que abans d'aprendre a llegir i a escriure a l'escola, ja feia «petits poemes rimats pel plaer de fer-los, me'ls guardava a la memòria i els anava recitant a família i amics».

Cada dia, Divins se'n va a dormir a les set de la tarda i es lleva a la una de la matinada per escriure, perquè és el moment en què se sent més lúcid. «Tinc la vida organitzada d'aquesta manera des de fa una pila d'anys», comenta amb entusiasme. A les set del matí, va a la granja a donar menjar al bestiar i, després d'esmorzar, es posa a llegir. A la tarda guarda el ramat, d'uns cent caps.

Divins compagina així les aficions de la seva vida. Els seus llibres anteriors són Invitació al folk (1980) i El pòsit dels dies (2014). L'acte d'ahir va ser organitzat per Amisol, l'Ajuntament de Solsona, la biblioteca, el Consell Comarcal i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies.