La plaça del Camp de Solsona és avui un centre neuràlgic esportiu. Al costat, al portal del Castell, hi ha el punt de sortida i arribada de la marató i la cursa de munta-nya Passos de Gegant, que enguany arriba a la seva quarta edició. L'organització, a càrrec del Centre Excursionista del Solsonès, ha proposat tot un seguit d'activitats paral·leles. Una d'elles és un taller de dansa i percussió africana, a càrrec del grup Nòmades, amb origen a Moçambic.

A partir de les onze del matí se celebrarà a la plaça del Camp, on a partir de les deu hi haurà més activitats dirigides, com ara zumba, i també serà l'espai de la fira de material esportiu Sportest. A part de la possibilitat d'emprovar-se calçat esportiu en un circuit especial, la fira permet provar segways, un mitjà de transport ecològic segons l'organització. El mercat de segona mà, una activitat amb cinc anys d'experiència, té com a objectiu donar una segona oportunitat al material que ja no s'usa.

A més, ahir a la tarda els actes que giren al voltant de la cursa ja van arrencar, perquè a la biblioteca Carles Morató hi va haver xer-rades sobre fisioteràpia i nutrició esportives.