L'Escola Agrària del Solsonès ofereix per primera vegada el cicle formatiu de grau superior de Gestió Forestal i del Medi Natural. La iniciativa ha sorgit com a demanda d'empreses i institucions del sector forestal català. El centre és el primer de Catalunya i de l'Estat espanyol a oferir aquesta formació dual en el sector forestal vinculada al teixit productiu.

Ahir hi va haver la presentació oficial a l'equipament situat al terme d'Olius, amb la presència d'alumnes i representants de Forestal Catalana, el Consorci Forestal de Catalunya, la Cooperativa Serveis Forestals, l'Associació de Rematants i Serradors de Catalunya (Arescat) i l'Associació Catalana d'Empreses de Treballs Forestals, entre altres entitats col·laboradores amb el cicle.

La directora general d'Ecosistemes Forestals, Montse Barniol, va destacar la importància d'emmarcar els estudis al Solsonès, per «la confluència idònia de diversos fets, com ara la presència de l'Escola Agrària i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Solsona, i que de manera natural dins del sector forestal el Solsonès sempre hi és molt present».

Entre els ponents també hi havia la directora de l'escola, Isabel Rovira; el subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió; el degà del Col·legi d'Enginyers de Forests, Eduard Rojas; i el responsable de selecció de persones del departament de recursos humans de Bon-Àrea, Xavier Moreno, que va parlar de l'experiència de l'empresa de Guissona amb els cicles duals.

Al llarg del cicle, l'alumnat que compleixi uns requisits serà presentat a una sèrie d'empreses que confirmaran el seu interès en les persones candidates, informa l'escola, que afegeix que la modalitat dual es basa en aquest acord mutu entre ambdues parts i es diferencia de les pràctiques en empreses perquè són els tutors que l'alumnat té a l'empresa els qui fan de formadors directament.

Joan Rovira, secretari general del Consorci Forestal de Catalu-nya, va agrair el servei d'orientació i formació que es farà a les empreses. Per la seva part, la directora de l'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, Anna Suquet, també present entre el centenar d'assistents a la presentació, va remarcar que les pràctiques en les empreses són les que acaben «ajudant els estudiants a l'hora de concretar la seva especialització».

La directora de l'Agrària del Solsonès, Isabel Rovira, va acabar informant que, tot i que encara no hi ha la llista, el nombre de places en empreses interessades en les pràctiques es preveu més alt que la quantitat d'estudiants inscrits.