La Fira de la Neu del Solsonès arriba a la seva segona edició. El certamen tindrà lloc a Sant Llorenç de Morunys diumenge que ve, 11 de novembre, durant el matí, de les deu a les dues. El pavelló piteu acollirà l'espai de trobada entre empreses i entitats que informen els assistents de tots els serveis que s'ofereixen a la comarca al voltant de la neu.

Segons l'organització, a càrrec de Schuss Esquí Club, el Solsonès és una comarca «amb potencial en relació amb els esports d'hivern i cal donar-ho a conèixer». La fira va sorgir a partir d'una trobada organitzada internament amb les sòcies i socis de Schuss, on, a part de la informació dels serveis del club, també hi havia un mercat de compravenda i intercanvi de material de segona ma.

«L'any passat vam considerar necessari ampliar-ho a tots els serveis en relació amb els esports d'hivern que s'ofereixen al Solsonès», continuen fonts de l'organització, en una activitat de promoció que han desenvolupat amb el suport dels ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, Guixers, la Coma, l'Associació de Turisme de la Vall de Lord i el Consell Comarcal del Solsonès. La bona rebuda de l'any passat, tant per part dels expositors com dels visitants, i el suport rebut pels organismes públics els han donat l'empenta per tirar endavant la segona edició.

Les darreres nevades al Pirineu català han fet que la fira encara hagi agafat més sentit. Fonts del club organitzador destaquen la presència al territori de l'estació d'esquí del Port del Comte, l'Estivella i Tuixèn-la Vansa, on es pot practicar tant esquí alpí com de fons, snowboard, esquí de muntanya, excursionisme amb raquetes de neu, múixing i activitats com tubbies i trineus, entre d'altres. A més, amb tots els serveis necessaris com ara escola, club d'esquí, jardí de neu, allotjaments i restaurants a peu de pistes.

La fira vol seguir els passos d'altres certàmens com ara la Pirineu, Esport i Natura de Bellver de Cerdanya, que també inclou un espai de compravenda de material d'esquí d'ocasió, a més de demostracions d'activitats.