La Biblioteca Carles Morató de Solsona i el Servei Comarcal de Català del Solsonès promouen un seguit d'activitats relacionades amb l'Any Pompeu Fabra 2018 fins al 14 de novembre. Enguany es commemoren els 150 anys del naixement del lingüista català i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana.

La celebració de l'Any Fabra a Solsona té propostes pensades per a un públic ampli, tant per a infants i joves com per a adults, i per a qualsevol persona que senti curiositat per conèixer la figura de Pompeu Fabra i l'abast de la seva obra, essencial per a la codificació del català modern.

Al saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca Carles Morató es va inaugurar divendres l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa». L'equipament també oferirà el monòleg Pompeu Fabra: jugada Mestra! el proper 5 de novembre, a les set de la tarda, la conferència «Dades i curiositats entorn del seny ordenador de la llengua catalana» a càrrec de Mònica Montserrat el 9 de novembre també a les set, i l'espectacle de titelles Mestre Fabra, caçador de paraules, el 12 de novembre, a les sis de la tarda.