La plataforma de salt elàstic de la presa de la Llosa del Cavall ja està instal·lada. Ahir, des d'abans de les set del matí, un equip d'una dotzena de persones va estar treballant en la instal·lació. Per qüestions de seguretat, l'organització va impedir l'entrada de persones que no fossin veïnes durant els treballs, segons va explicar a Regió7 l'arquitecte encarregat de les obres, Gerard Torres.

Un cop instal·lada la plataforma a la presa, serà el moment per col·locar-hi terres, baranes i fer les primeres proves de salt. El salt amb corda elàstica, també anomenat bungee, és un tipus d'esport d'aventura que té com a finalitat llançar-se des d'una alçada elevada amb una corda elàstica lligada als turmells.

La de la Llosa serà la tercera estructura d'aquest tipus del món habilitada en una presa. Les altres dues són a Romania i a Suïssa.

Artur Beiroa, responsable de l'empresa Kaiak K1, situada a l'embassament, es mostrava content que hi hagi aquest nou atractiu a la Llosa del Cavall. «Portarà molta gent amant dels esports extrems», afegia.

Tall viari i estructura

La carretera C-462 (carretera de Sant Llorenç de Morunys per la Llosa del Cavall) va estar tallada des del punt quilomètric 1 fins al 21 i durant tot el dia. Els punts on hi havia els Mossos eren l'encreuament amb la carretera C-462Z, fins al punt quilomètric 21, a l'encreuament amb la LV-4241 i el restaurant Vilasaló.

Durant les obres, que van acabar gairebé quan ja era fosc, hi va haver dues grues amb braços de quaranta metres i capacitat de transportar cinquanta tones de l'empresa Grues Berga. «Amb una de les dues màquines ja podríem haver fet, però amb dues hem assegurat que no es carregués massa pes a un dels peus», explicaven treballadors de l'empresa berguedana.

L'estructura metàl·lica de la plataforma ha estat un dels grans reptes a assolir durant aquests sis anys de gestació del projecte. Finalment, presenta un model de grapa que s'abraça a un pilar de la presa.

Per portar a terme l'obra, els responsables han hagut d'avisar els ajuntaments de cada municipi afectat, així com els Mossos d'Esquadra i diversos departaments de la Generalitat. L'Agència Catalana de l'Aigua, a més, va disminuir el cabal que sobreeixia de la presa per la part central i va augmentar el que baixava pel canal del costat de la infraestructura, perquè l'equip pogués treballar en millors condicions.