09 de novembre de 2018
09.11.2018

Les activitats familiars seran la base de la propera Fira del Tió de Solsona

La novetat d'enguany és la publicació del relat guanyador del primer concurs de contes del certamen

08.11.2018 | 23:52
Els més petits, protagonistes de la fira

La quarta edició de la Fira del Tió de Solsona es consolida com el «certamen més familiar de l'any», segons l'organització. Les activitats gratuïtes per a infants i famílies, el mercat d'artesania i les propostes solidàries són els tres eixos d'enguany.

També hi ha com a novetat la publicació del conte El viatge, escrit a quatre mans per Júlia Arumí i Mariona Bajona, guanyadores l'any passat del primer concurs de contes de la Fira del Tió, i il·lustrat per Víctor Pallarès. Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, se n'han editat 500 exemplars, que les institucions locals distribuiran entre les escoles els dies previs al certamen i, en el decurs de la mateixa jornada, entre els infants que participin en la campa-nya de recollida de joguines.

El certamen nadalenc se celebrarà el dissabte 8 de desembre i tindrà la plaça Major com a escenari central. El format es mantindrà molt similar al de les últimes edicions, amb el mercat d'artesans locals, les activitats gratuïtes per a infants i les propostes solidàries.

Segons informen fonts de l'organització, el programa de la fira es tancarà la setmana vinent. Amb tot, es preveu que hi prenguin part una quinzena de parades d'artesania local i entitats solidàries. També es programaran jocs al car-rer durant el matí i un espectacle familiar a la tarda, a més d'una sessió de contacontes, un taller de cuina, actuacions musicals i venda de caldo i xocolata calenta, entre d'altres. L'encesa simbòlica de l'arbre de Nadal de la plaça Major i el sorteig d'un lot de productes artesans entre tots els compradors de la fira tindran lloc a dos quarts de set de la tarda.

Exposició de tions


Com és habitual, les institucions fan una crida a les famílies de la comarca que vulguin participar a l'exposició de tions foradats i pessebres. Qui hi estigui disposat pot comunicar-ho fins al dia 26 d'aquest mes a Solsona Turisme. Si els tions són de grans dimensions, l'organització els pot anar a buscar a domicili. Les persones que hi col·laborin podran recuperar el material el dilluns següent, 10 de desembre.

La Fira del Tió és organitzada per l'Ajuntament de Solsona, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, el Consell Comarcal amb l'organisme Solsonès Fires, i l'Associació d'Artesanes i Artesans del Solsonès amb la col·laboració de diverses entitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook