L'Ajuntament de Solsona va aprovar ahir la concessió del títol honorífic de fill predilecte a Roger Mas i la medalla de la ciutat a l'Associació de Festes del Carnaval. Segons l'alcalde, David Rodríguez, «és conseqüència d'una reflexió que fa molt temps que mantenim al si del govern».

Rodríguez ha remarcat que des del darrer mes de juliol, quan es van iniciar els tràmits per portar a terme els reconeixements, Roger Mas ha destacat «per fer bandera de la seva solsoninitat i és un gran ambaixador cultural de la ciutat». Després de l'acord del ple, l'atorgament del títol de fill predilecte es farà el divendres 23 de novembre. Amb vint anys de carrera i deu discos publicats, Mas és considerat el principal ambaixador de Solsona en l'àmbit artístic. A més, el patrimoni musical de la ciutat és present en la seva discografia en temes com el Ball de Gegants de Solsona (2008).

Quant a l'Associació de Festes del Carnaval, tant l'executiu com l'oposició constaten la tasca que du a terme anualment l'entitat per a la ciutat i la seva repercussió en els àmbits cultural, festiu, social i econòmic des de fa prop de 50 anys. A més a més, és una entitat que no ha estat homenatjada amb cap distinció.

L'acte de lliurament tindrà lloc dissabte que ve, 17 de novembre, on hi ha previstes tot d'activitats entre les quals hi ha un sopar popular i concerts. La sessió plenària extraordinària d'ahir només va incloure aquests dos punts a l'ordre del dia.