L'estació d'esquí del Port del Comte es planteja començar la temporada encara que l'accés principal estigui tallat. El seu director, Albert Estella, ha explicat a Regió7 que la data d'obertura de l'equipament serà «segurament el cap de setmana de l'1 i el 2 de desembre, o abans si baixen les temperatures i podem engegar els canons de neu. Tot i que no es pugui entrar per la carretera principal, no estem aïllats, es pot arribar per Sant Llorenç i la Coma. Són 10 quilòmetres més, però és un recorregut preciós».

Els darrers dies, l'estació del Port del Comte ha vist desfer-se la neu en les cotes més baixes, «a causa de l'estiuet de Sant Martí», segons ha comentat Estella, que ha afegit que, tot i així, estan «fent els últims retocs com ara les proves de càrrega als telecadires, revisions extraordinàries, i hem estrenat una nova màquina de trepitjar neu».

Esllavissada

L'equip de treball que està netejant l'esllavissada de la carretera principal per accedir a l'estació assegura que pel pont de la Puríssima (del 5 al 9 de desembre) hi haurà la via oberta totalment o de manera parcial, amb pas alternatiu. L'alcalde de l'Ajuntament de la Coma, Jaume Oriol, també ho garanteix. La carretera fa un mes que va tenir dues esllavissades seguides en un talús en el qual aquesta setmana han començat les obres de sanejament.

Operaris de l'empresa Infraestructures de Muntanya estan desbrossant la zona, abans de traçar-hi el que anomenen com a «línies de vida», els itineraris pels quals faran les perforacions per posar-hi les cordes des de les quals treballaran penjats de la paret. Les obres tenen un cost de 177.000 euros, finançats un 45% per la Generalitat, un altre 45% per la Diputació de Lleida i un 10% per l'Ajuntament comardí.