L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, demana a la parròquia de Solsona una obertura de mires, ja que ha d'entendre que té «una part de responsabilitat moral a la societat i hauria de ser una mica oberta». El batlle republicà va explicar a Regió7 que si l'Ajuntament «pot ser part de la solució en el conflicte entre la parròquia i l'agrupament escolta, endavant».

El consistori solsoní ha fet de mediador entre escoltes i parròquia els darrers mesos i «semblava que ens podíem posar d'acord. El local està en condicions de ser usat, no té grans problemes, més enllà del tema de la llum. Si el problema era compartir espais, també se'n podia parlar. Tot i així, la percepció final és que l'essència és una altra», continua Rodríguez, mentre afegeix que si la solució «és el divorci, ha de ser el millor possible, sempre pensant en el bé dels nens».

L'agrupament escolta i guia Pare Claret de Solsona fa un any i mig que no té llum al local on desenvolupa les activitats des de fa 35 anys. La parròquia de Solsona, propietària de l'espai, no es compromet a assumir el cost econòmic de la reparació de la instal·lació elèctrica «per ajudar una entitat que rebutja explícitament les propostes presentades per poder ser l'agrupament catòlic de la par-ròquia», segons informa en un comunicat.

Ahir l'agrupament escolta va seguir desenvolupant les seves activitats al local i, «en protesta per la situació i en agraïment a qui ens ha donat suport, hem decidit obrir l'espai a famílies, excaps i qui volgués venir», segons Mercè Codina, una de les caps de l'entitat actualment.

Marta Grifell va afegir que a «l'única petita sala on encara teníem llum també ens l'han tret». Segons Codina i Grifell, després de mesos de negociació, que la parròquia demanés als vint-i-sis caps del cau que anessin a dotze sopars Alpha, va ser «desorbitada i molt poc flexible». Joan Mas, antic cap de l'agrupament i que també ha exercit de mediador en el conflicte, ha afegit que l'entitat mai ha abandonat els valors cristians de servei i solidaritat.