Territori de Masies, juntament amb el Grup Natura del Solsonès (GNS), organitza una sortida que constarà d'una observació d'ocells al pantà de Sant Ponç, una visita guiada a la Mina d'Aram de Can Cogul, una passejada per la llera del riu Cardener, una visita al Molí de Canet i un esmorzar amb productes del territori. La ruta serà el pròxim dissabte 24 de novembre amb sortida des de la presa de pantà de Sant Ponç a dos quarts de nou del matí.

L'inici de la ruta començarà a la presa del pantà de Sant Ponç on membres del Grup Natura del Solsonès realitzaran una observació d'ocells. A continuació, la geòloga Laura Moreno farà una visita guiada a la Mina d'Aram de Can Cogul. Llavors, hi haurà un esmorzar amb productes del territori, abans d'anar fins a Canet, on el veí Jaume Fons realitzarà una visita guiada al Molí de Canet i el Grup Natura del Solsonès farà una explicació de la flora i la fauna que trobem a la llera del riu Cardener. La ruta és una proposta oberta a tothom, només cal inscriure's abans del 22 de novembre contactant amb Territori de Masies. La sortida té un preu de 8 €, però als socis de Territori de Masies se'ls hi aplicarà un descompte del 10% al preu d'inscripció.

Territori de Masies, neix el 2009 i es consolida el 2013 com una associació formada per veïns, associacions i empreses dels pobles del sud del Solsonès, Castelltallat i Llanera. La seva intenció és promoure el coneixement, el respecte, la conservació i la promoció del patrimoni posant èmfasi en la recuperació de la memòria i de la cultura popular, la reivindicació de la cultura pagesa i de la vida als pobles petits. El Grup de Natura del Solsonès és una secció del Centre d'Estudis Lacetans (CEL), que té com a objectius principals estudiar, protegir i difondre els valors naturals de la comarca.