El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha organitzat una jornada diumenge, 25 de novembre, al Miracle per reunir diverses visions, ja que les persones coordinadores del projecte estan obertes a debat.

Segons l'arqueòloga Lídia Fàbregas, de l'equipament solsoní, «el fet que el projecte tingui un termini d'aproximadament tres anys permet que puguem debatre què es farà amb els menhirs». Fàbregas afegeix que es tracta d'un projecte que els fa molta il·lusió, «va sorgir als anys 80 i l'hem pogut engegar, i pot donar peu a un museu al territori», que és una manera de fer museu sense haver necessàriament de deixar les peces dins del museu.

A l'octubre, el museu de Solsona afirmava que el trasllat ha estat només la primera fase del projecte, que continuarà amb la restauració dels elements (neteja de les superfícies, consolidació de parts trencades, reconstitució de parts desaparegudes) i el seu estudi (fotografia, dibuix, reconstrucció virtual de gravats).

Llavors, afegia que després de la protecció caldrà valorar quin és el seu retorn al lloc d'origen, i que ja sigui en forma d'original, còpia o altre mètode, retornaran al lloc d'on han estat extretes.