L'estació d'esquí del Port del Comte ho té tot a punt per obrir portes aquest dissabte. Per tercer any consecutiu, les bones condicions meteorològiques han permès avançar l'obertura de les instal·lacions a principi de desembre. Aquest fet, explica el seu director, Albert Estella, els fa pensar que la que comença serà «una bona temporada».

Confien a poder allargar temporada fins a Setmana Santa i mantenir els registres de la temporada passada, amb uns 100.000 esquiadors. L'únic punt negatiu, reconeix Estella, són les obres a la carretera d'accés des de la Coma i la Pedra per l'esllavissada que hi va haver, que tot fa pensar que per a aquest cap de setmana no estaran del tot enllestides.

Les nevades de principi de novembre han afavorit l'obertura avançada del Port del Comte, que acostumava a arrencar temporada passat el pont de la Puríssima. A les cotes més altes es van arribar a acumular gruixos de 70 centímetres. El problema, però, recau a la part més baixa de l'estació, on, a causa de la pluja dels darrers dies, la neu ja s'ha fos. En aquest sentit, explica Estella, s'està treballant amb els canons per produir-ne. Si les condicions meteorològiques ho permeten, doncs, el Port del Comte obrirà aquest dissabte amb el 100% de les pistes esquiables.

Enguany, l'estació ha mantingut la seva aposta per renovar-se i oferir unes instal·lacions més atractives. Entre les novetats, explica el seu director, hi ha l'adquisició d'uns nous canons per produir neu de darrera generació que, a banda de consumir menys, en fabriquen més. A més, l'equipament disposa d'una nova màquina per aixafar la neu que se sumarà a la flota ja existent i permetrà garantir uns cinquanta quilòmetres de terreny esquiable en les millors condicions.