04 de desembre de 2018
04.12.2018
Regió7

La biblioteca s'omple per escoltar el poeta Corredor-Matheos

L'acte va ser organitzat per per l'Institut Francesc Ribalta i l'Arxiu Comarcal del Solsonès, amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató i el Departament de Cultura de la Generalitat

04.12.2018 | 13:14
Fontdevila, Pérez Cabanes, Corredor-Matheos i Gol

El prestigiós i guardonat poeta i crític d'art José Corredor-Matheos (Alcázar de San Juan, Ciudad Real, 1929) va ser a Solsona divendres en un acte sobre la seva obra organitzat per l'Institut Francesc Ribalta i l'Arxiu Comarcal del Solsonès amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató i el Departament de Cultura de la Generalitat.

lumnes de primer, segon i quart d'ESO i de segon de Batxillerat de l'Institut Francesc Ribalta i la professora Mercè Fondevila van exposar treballs que han realitzat en relació amb la seva obra poètica, que estaven penjats al Saló de les Homílies d'Organyà de la biblioteca, ben plena durant la sessió.

Amb el títol 'Poesia, art i vida en l'obra de José Corredor-Matheos', el poeta va presentar a Solsona el llibre de memòries publicat el 2016, 'Corredor de fondo: Memorias'. Hi va haver un col·loqui amb l'escriptor Rafel Pérez Cabanes i l'escriptor berguedà Toni Gol va llegir poemes del manxec i va dir que els seus versos "són una altra manera de respirar". Pérez Cabanes va afegir que Corredor-Matheos "té la senzillesa del savi".

Anomenat pel poeta J. V. Foix com "el català de la Manxa", Corredor-Matheos és llicenciat en Dret i autor de quinze llibres de poesia i de més de cinquanta obres sobre temes artístics, de disseny, arquitectura i història de la joguina. Va ser crític d'art de Destino, director del Gran Larousse Català i el primer president de l'Associació Catalana de Crítics d'Art.

Entre les distincions que ha rebut al llarg de la seva trajectòria, hi ha la de membre d'honor de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, el Premi Nacional de Traducció (1984), la Creu de Sant Jordi (1988), el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1993), el Nacional de Poesia concedit pel Ministeri de Cultura (2005), Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2003) i Premi Ciutat de Barcelona de Literatura en Llengua Castellana (2007).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook