El Solsonès Obert al Món ha celebrat el seu vintè aniversari en una Sala de Cultura de l'Ajuntament de Solsona plena a vessar de persones vinculades a l'entitat. L'actual presidenta del SOM, Montserrat Casas, durant l'acte de dissabte al vespre, va recordar «els que hi són i els que no hi són, com el nostre estimat Jaume Botey».

Casas també va donar les gràcies a totes les entitats i institucions de la comarca que col·laboren d'una manera o altra amb el Solsonès Obert al Món. L'acte va fluir en continguts, parlaments, preguntes, crítiques, aplaudiments, i fins i tot va tenir l'actuació de l'Orfeó Nova Solsona cantant el Cànon de la Pau amb la participació del públic assistent.

Elis Colell, la presentadora de l'acte, va encarregar-se de llançar preguntes a l'alcalde de Solsona, David Rodríguez; a la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón,; així com al membre actiu de la plataforma Stop Mare Mortum Carles Darder; al periodista, polític i director de la revista ONGC, Francesc Dalmases; al també periodista i director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; i a l'economista i activista per la justícia social Arcadi Oliveres, que van respondre en breus i directes intervencions.

Publicació i exposició

La solidaritat del SOM durant les darreres dues dècades, i la seva col·laboració amb altres associacions per tal de fer possible totes i cada una de les accions arreu del món, sense oblidar el Solsonès, ha quedat plasmada a la publicació del vintè aniversari, així com a l'exposició que es va inaugurar dissabte a la Sala de Cultura de l'Ajuntament solsoní, on serà fins a principi de gener.