Solsona vol dinamitzar el nucli antic solsoní amb noves parades al mercat setmanal del divendres, tot potenciant la venda de productes de proximitat. Aquest és l'objectiu de les bases que ha publicat l'Ajuntament per atorgar vuit noves autoritzacions de parades. Sis mòduls se situaran al nucli antic, i dos més estaran situats entre el portal del Castell i el passeig del Pare Claret, tots destinats a la venda de productes d'alimentació.

Aquesta nova adjudicació, que serà en règim de concurrència competitiva, respon principalment a la voluntat d'ampliar el volum de parades a les places Major i de Palau i, al mateix temps, donar resposta a l'elevada demanda de paradistes d'alimentació interessats a instal·lar-se al mercat setmanal de Solsona.

La regidories de Promoció Econòmica, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, i de Governació tenen constància d'almenys una quinzena de paradistes que hi tenen interès. Tothom que vulgui concórrer al concurs té temps fins al dia 23 de gener per poder presentar la documentació corresponent.

Els criteris de valoració de les ofertes presentades prioritzaran la proximitat de la producció, especialment al Solsonès o a una distància inferior a 40 quilòmetres de Solsona, amb 40 punts sobre 100. També es valorarà la producció ecològica (20 punts), la denominació d'origen dels productes o altres marques de qualitat (10). Així mateix, es tindran en compte els serveis que s'ofereixen al client, com el cobrament amb targeta de crèdit (10 punts). Les bases i tota la documentació sobre aquest concurs es poden descar-regar en línia del subapartat de Promoció Econòmica, dins l'apartat Àrees.

Les bases del nou concurs, molt similars a les de l'anterior convocatòria, han estat revisades per la Comissió de seguiment del mercat, integrada pels regidors Lluís-Xavier Villaró i Isabel Roca, dos representants dels marxants, el cap de la Policia Local i el dinamitzador comercial de l'Ajuntament.

Tornar als orígens

Des de l'Agència de Desenvolupament Local fa temps que es treballa per la dinamització del mercat. Entre altres accions, s'està preparant una campanya de promoció per posar en marxa aquest hivern les noves parades d'alimentació del nucli antic i fer-ne difusió.

Ja el mes de juliol del 2017, quan l'Ajuntament solsoní va posar a concurs vint-i-nou places de parades vacants per al mercat setmanal del divendres, el tècnic de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar) Manel Martínez va dir que la idea «és tornar als orígens, tant pel que fa a ubicació com al valor dels productes». Martínez, encarregat del projecte de regulació del mercat dins de l'Agència de Desenvolupament, afegia que es passava a tenir més en compte aspectes relacionats amb el valor del producte.