La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Solsona va entregar el dimecres 2 de gener al vespre els premis del sorteig de l'activitat Rasca la Rateta. En la campanya, que es va iniciar el dijous 20 de desembre, hi han participat un total de dues-centes persones, de les quals tres han sortit com a gua-nyadores i s'han repartit dos vals de compra valorats en dos-cents euros i un de sis-cents euros.

La iniciativa consistia a aconseguir les ratetes de sis colors diferents, que es trobaven en els rasques dels establiments associats. Llavors, s'havien de posar en un sobre amb el nom i el telèfon de la persona participant, i dipositar-lo a la bústia de la UBIC que hi havia a l'ajuntament fins al dilluns 31 de desembre al migdia.

La creació de la campanya Rasca la Rateta va sorgir arran de la decisió de l'assemblea general d'associats de substituir la campanya de tardor «El passaport de la UBIC». A més a més, es tracta de la idea guanyadora del primer concurs d'idees realitzat entre els associats de la Unió de Botiguers, de Marta Domingo (Fruits Taribó).