El departament d'educació del Museu de Solsona ha fet una aposta per la renovació de les activitats escolars adreçades als alumnes d'educació infantil i primària, i ha ampliat l'oferta amb una nova activitat per visitar el museu en família de forma autònoma. L'objectiu del museu és entrar a formar part de la comunitat educativa.

Segons l'equipament solsoní, les dues accions es consoliden amb l'aula educativa i la creació d'un nou anagrama. El projecte és una col·laboració entre el museu i Elena Fierli, especialista en museus i educació i amb una destacada trajectòria als serveis educatius del Palau del Quirinal de Roma.

Les diferents àrees i competències, pròpies d'infantil i primària, es tractaran a través de tallers on els nens podran experimentar amb diferents materials, jocs imaginatius, contes i àlbums il·lustrats, que els permetran contextualitzar les obres del museu. Pel que fa a la visita familiar, la proposta és una guia de paper amb activitats a fer durant el recorregut del museu i en el territori que l'envolta. Es pot aconseguir gratuïtament amb l'entrada al museu.