Hi ha qui diu que la nit de Reis és la nit més màgica de l'any, nenes i nens abrigats amb gorra, guants i bufanda esperen amb il·lusió els tres personatges que venen de l'Orient. El repic de campanes ens anuncia l'arribada dels mags que enguany, a Solsona, entren per l'avinguda Cardenal Tarancón acompanyats de tota la comitiva ampliada en aquesta ocasió i que compta amb dos-cents participants entre els quals per primer cop hi ha la participació de les escoles de Solsona.

La desfilada l'encapçala una colla de nens que porten fanalets seguits per estrelles que dansen fent una coreografia presentant la carrossa de l'estrella, que aquest any l'han renovat. Darrere hi van els patges del carbó amb els seus acompanyants, incorporats a la comitiva per primer cop, els patges porten un gran llibre on cap nen vol ser-hi apuntat. Elfs i carrosses amb joguines i regals fan somriure els més petits. Al final de tot, la carrossa més esperada, la de Melcior, Gaspar i Baltasar envoltats dels armats i dels patges. Solsona també s'apunta a la campanya encapçalada per casa nostra, casa vostra, perquè el Rei Baltasar és #baltasardeveritat.

Baixant pel passeig Pare Claret aquest any no fan parada davant del portal com era habitual, sinó que en desembarcar de les seves carrosses desfilen pel carrer Castell fins arribar a la plaça Sant Joan on des del balcó neoclàssic presidit per l'estàtua de Sant Joan Baptista s'adrecen a tot el poble, lloc on, anteriorment, als anys vuitanta, ja havien fet el seu discurs anual. Melcior dona les gràcies a la campanya de recollida de joguines d'enguany, que ha doblat la quantitat de joguines recollides de l'any passat, 340, que arribaran a 30 famílies diferents de tota la comarca. Els 3 Reis demanen al 2019 "justícia, que no es vulnerin els drets dels infants i que s'aturi el degoteig de víctimes de violència masclista". Acaba el seu discurs explicant que el dia 29 de desembre, quan els infants van anar a portar la carta als patges, van escriure un seguit de desitjos en un plafó "perquè els nens i les nenes són els fabricants de somnis més grans del món". Aquesta nit els desitjos s'han enlairat a la plaça de Sant Joan en forma de 150 globus davant dels solsonins i solsonines.

L'última parada dels mags ha estat a la Capella del Claustre com ja és tradició i els ha rebut mossèn Besora. En el seu parlament ha insistit en la necessitat d'alliberar els presos polítics injustament empresonats i ha demanat als Reis "que s'obrin les fronteres, perquè els que fugin de les guerres i de la fam tinguin el que necessitin". L'escolania i la capella del claustre han conclòs l'acte cantant l'Adeste Fideles.