Durant el primer trimestre d'enguany Solsona celebrarà el quart i darrer cicle «Viure en un cos de dona», dedicat a analitzar els efectes en la salut femenina de les desigualtats i les deficiències en els sistemes de conciliació.

En seran les ponents reconegudes professionals en diferents àmbits que poden abordar aquesta problemàtica des de les perspectives de la salut física i emocional. El cicle és organitzat per la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Solsona i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Associació de Dones del Solsonès.

La professora emèrita honorària de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Maria Jesús Comellas obrirà aquest programa el proper 24 de gener amb una sessió dedicada a les àvies. El col·loqui porta per títol «Àvies. Devoció, obligació o esclavitud?» i se centrarà en el paper cabdal d'una generació de dones i homes que sostenen un sistema que no ha resolt el repte de la cura i la criança. Una «responsabilitat» que sovint topa amb el que seria un envelliment actiu i satisfactori. Comellas és mestra, doctora en Psicologia i autora del llibre Àvies i avis que malcrien i eduquen. La cita serà a les set de la tarda a la biblioteca solsonina.