Solsona celebra avui la 2a Jornada de Productors de Tòfona i Cuiners en Xarxa, organitzada per l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona. La iniciativa es desenvolupa avui, tot i que es troba en el marc del Trufforum Vic 2019 que es portarà a terme els propers dies 25, 26 i 27 de gener a la capital d'Osona.

«La idea és teixir xarxes entre persones productores i professionals de la restauració», ha explicat a Regió7 el dinamitzador agroalimentari de l'Agència de Desenvolupament Local Carles Pujol. El programa de la jornada comença amb un esmorzar amb productes locals i de qualitat Producte d'Aquí, projecte del qual és responsable Pujol, i segueix amb la visita a una explotació tofonera situada a la serralada de Busa, al nord del Solsonès.

Taller de qualitat

Seguidament, l'especialista tofonaire Pere Muxí s'encarregarà de la conducció d'un taller de qualitat de la tòfona perquè les persones provinents del sector de la restauració coneguin els trets bàsics a l'hora de triar el producte. Les visites a Dpagès, productors de porc ecològic, i a la botiga de Riuverd seran les dues activitats prèvies al dinar al restaurant Mare de la Font, en el qual hi haurà un tast de tòfona.

Proximitat i cultiu

«Finalment, i per acabar amb un producte també local i de qualitat, els participants a la jornada visitaran la ganiveteria Pallarès», ha afegit el dinamitzador agroalimentari Carles Pujol, que afirma com a objectius de la jornada fer front a l'hermetisme que sol haver-hi en el món de la producció i venda de tòfona, i fer difusió de productes de la comarca».

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal (CTFC) de Solsona es troba entre les entitats organitzadores del Trufforum Vic 2019. Experts del centre de recerca han informat en els darrers anys sobre el creixement del cultiu de tòfona a la comarca. A més a més, la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona enguany arribarà a la seva quinzena edició.