Les famílies solsonines usuàries de la Biblioteca Carles Morató de Solsona cada vegada estan més familiaritzades amb els àlbums il·lustrats, un tipus d'obres en què tant important és la imatge com el text, a causa de les activitats que s'hi organitzen periòdicament des de fa més de dos anys. La propera és un taller per aprendre a confeccionar un conte d'aquestes característiques adreçat a infants a partir de 3 anys. Es durà a terme dissabte, dia 26, a les onze del matí.

Experimentació

El Pla Educatiu d'Entorn i la Biblioteca Carles Morató preparen un taller conduït per Montse Colilles, formadora, assessora d'educació infantil i coordinadora del grup de treball "Art i literatura" de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i Ester Barniol, directora de l'equipament i conductora del Club de lectura d'àlbums il·lustrats. L'objectiu és que els participants coneguin les característiques bàsiques dels àlbums il·lustrats mitjançant l'observació i l'experimentació i animar les famílies a presentar-se a la segona edició del concurs de Sant Jordi -el mateix dia del taller se'n repartiran les bases. L'activitat és gratuïta, però les places són limitades, motiu pel qual cal inscriure-s'hi prèviament a la biblioteca.

Des del 2016 s'han organitzat nombroses activitats per popularitzar el món dels àlbums il·lustrats entre infants, famílies i adults, entre les quals hi ha hagut tallers i sessions de contacontes. La darrera va ser una tarda de lectura en veu alta a càrrec del Club de lectura d'àlbums il·lustrats.