Òmnium Cultural del Solsonès va organitzar la presentació del llibre Remeis i aprendre de l'experiència (1750-1850), de Joan Riart i Vendrell, nascut a Lladurs. La sessió va tenir lloc dissabte a la biblioteca de Solsona. Es tracta del el tercer volum que completa les obres sobre la vida rural al Solsonès ja narrades a Cartes de l'Isidre a l'Isidre i Els de dalt i els de baix.

Algunes de les preguntes que es planteja l'obra oscil·len entre si els pagesos eren tots carlins, quins remeis s'aplicaven més habitualment a les masies en cas de malalties, quins són els patrons dels pagesos o si els caputxins eren especialistes en herbes remeieres.

A més de respondre a aquestes i moltes altres preguntes, segons l'entitat organitzadora de l'esdeveniment, l'obra també recupera vocabulari de pagès ja perdut. Òmnium Cultural del Solsonès també ha explicat que Joan Riart i Vendrell és nascut a Lladurs, a la masia Riart. Psicòleg, ha estat professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat Ramon Llull, entre d'altres, de Formació de formadors i Dinamització de grups i equips.