La neu ha arribat al Solsonès a quarts de nou del matí i actualment compta amb gruixos d'entre 5 i 10 centímetres. El transport escolar s'ha desenvolupat amb normalitat, segons fonts del Consell Comarcal, ja que "a l'hora que ha començat a nevar la majoria d'infants ja estaven a les escoles o de camí".

El Consell Comarcal ha començat a escampar potassa preventiva a les set del matí per algunes zones de la comarca. A part de les carreteres C-55 i C-26 (Manresa i Bassella), les més prioritàries per l'afluència de vehicles segons l'ens comarcal, també es vol actuar a la carretera de la Llosa del Cavall, principal comunicació amb Sant Llorenç de Morunys "per assegurar la bona tornada a la tarda, després de les classes".

Segons l'Ajuntament de Solsona, la jornada ha començat amb el repartiment de potassa en vies principals i secundàries, i la brigada municipal s'ha centrat en els accessos als equipaments sociosanitaris i educatius. A dos quarts de deu s'han fet sortir els propietaris de maquinària apta per treure neu, alertats des d'ahir, perquè actuïn en els vuit sectors en què està dividit el municipi i el Vinyet. S'hi destinen màquines anivelladores, tractors, miniexcavadores i llevaneus, entre d'altres.

Des de l'Ajuntament i la Policia Local es recomana als veïns que evitin desplaçar-se amb vehicle i, en cas que sigui estrictament necessari, optin per circular només per vies principals. També es demana la col·laboració ciutadana perquè cadascú mantingui neta la vorera de davant de casa. Poc després de les nou del matí s'ha constituït el Comitè d'emergències del Pla de protecció civil municipal i s'ha activat el protocol corresponent en la fase d'emergència 1, que s'ha desactivat al voltant de les onze del matí.