El Consell Comarcal del Solsonès ha fet l'aprovació inicial del projecte d'ampliació del dipòsit comarcal del Solsonès, situat al terme de Clariana de Cardener. Els presents a la sessió plenària d'ahir, dijous, al vespre van aprovar el punt per unanimitat. Es tracta del ple del mes de gener de l'ens comarcal, el primer del 2019.

El ple també va aprovar el canvi a gestió directa de la plantade tractament mecànic-biològic (pretractament) i de la planta de tractament biològic (compostatge) per al Centre de Tractament de Residus del Solsonès. Tot i així, els cinc consellers del PDeCat es van abstenir. Hi va haver nou vots a favor.

Tant el grup d'independents com la CUP hi van votar a favor. El portaveu cupaire, Octavi Esteve, va afegir que «tot el que sigui recuperar sobiranies ens sembla bé», i va instar a continuar en aquest camí.

La presidenta de l'ens comarcal, Sara Alarcón, va dir que es tracta d'un pas més en el procediment de canvi a gestió directa per part del Consell.

Actualment, el Consell Comarcal del Solsonès ja gestiona de forma directa el Dipòsit Controlat de Residus no Perillosos de Clariana de Cardener i exerceix el control i seguiment tècnic del conjunt d'instal·lacions ubicades al Centre de Tractament de Residus del Solsonès, així com la relació amb l'Agència de Residus de Catalu-nya, de forma coordinada i compartida amb la UTE Solsonès Net i existeix la voluntat de recuperar la direcció, el control i la gestió d'aquest servei públic, al 100%.